| : Sokmagvas tönkölykenyér |
Sokmagvas tönkölykenyér
Hozzávalók:
• 240 ml tej
• 1 tojás
• 2 kiskanál olívaolaj
• 1 evőkanál méz
• 280 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
• 100 g kenyérliszt vagy rétesliszt
• 40 g búzasikér a liszthez keverve,
• 100 g olajos magvakból (szezám-, lenmag, napraforgó- és tökmag, külön csak az egyikféle, vagy akár vegyesen)
• 1,5 kiskanál só
• 1,5 kiskanál szárított élesztő
Elkészítés:
A hozzávalókat a megadott sorrendben tedd a kenyérsütő gép edényébe. Először a tejet a tojással, majd add hozzá az olívaolajat és a mézet is. Szórd el rajta a sikérrel összekevert kétféle lisztet, hogy szinte egyenletesen befedje, majd jöhetnek rá az olajos magvak és a só. Mélyíts a lisztbe egy kisebb gödröt (de a folyadékig ne érjen le), és tedd bele az instant élesztőt.
A kenyérsütőt állítsd be a teljes kiőrlésű (whole wheat) programra (ez az adag inkább a normálmérethez tartozik), és indítsd el a gépet.
| |