| : Ropogós fehér kenyér |
Ropogós fehér kenyér
Hozzávalók:
• 300 ml langyos víz
• 1 evőkanál olaj
• 1 kiskanál ecet
• 50 dkg fehér BL–80-as kenyérliszt [vagy sima, BL–55-ös fehér liszt, sikérrel (1 evőkanál), esetleg tejsavóporral (1 evőkanál)]
• 1,5 kiskanál só
• 1 kiskanál cukor
• 1,5 kiskanál instant élesztő
Elkészítés:
A hozzávalókat a megadott sorrendben tedd a kenyérsütő gép edényébe. Először a langyos vizet öntsd a tartályba. Locsold hozzá az olajat és az ecetet is. Szórd szét a vízen a lisztet, hogy szinte egyenletesen befedje, majd jöhet rá a só és a cukor is. Mélyíts a lisztbe egy kisebb gödröt (de a folyadékig ne érjen le), és tedd bele az instant élesztőt.
A kenyérsütőt állítsd be a fehérkenyér- (white) programra (ez az adag általában a nagy/large mérethez tartozik), és indítsd el a gépet.
Nagyjából 3 óra 30 perc után kész a friss, ropogós fehér kenyér.
| |