| : Viséi csirke (belga) |
Viséi csirke (belga)
Megjegyzés: az eredeti recept fiatal libára vonatkozik.
Hozzávalók (4 sz.): 1 csirke, 3 gerezd fokhagyma, só, 15 dkg libazsír, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 4 tojás sárgája, 1 dl tejszín.
A csirkét fokhagymás-sós bő vízben párolja puhára, majd vágja bontási darabokra és tegye tepsibe. Tartsa meg a párolólevet és a fokhagymátis, kivéve a léből. Olvasszon meg 10 dkg libazsírt, öntse a csirkére. Süsse eelőmelegített sütőben aranybarnára. Olvassza meg a maradt libazsírt, keverje bele a lisztet, majd keverjen hozzá 5 dl párolólevet, végül a tejet. Párolja kis hőn kb. 15 percig, hogy mártássá sűrűsödjön. A hőről levéve keverje bele a tojássárgákat, az áttört főtt fokhagymát és a tejszínt. Sózza ízlés szerint. Öntse a csirkére. Melegen tálalja.
| |